Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42
Log in

ΡΟΣΤΕΡ

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

AEK SM  ilisiakos logo  THIRA LOGKO  LAMIA SM  MARKOPOULO LOGO  ARIS LOGO   THETHIS LOGO   OLYMPIAKOS  panathinaikos  PAOK LOGO pefka APOLLONIOS

 VOLLEYLEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

athlos  AOK LOGO milonas97 n  OLYMPIAKOS   panathinaikos  PAOK LOGO  pigasospolixnisbanner FOINIKAS NEWLOGO kalamata80 logo

Ιστορία

Ο Εθνικός Πειραιώς είναι ιστορικό αθλητικό σωματείο του Πειραιά. Διαθέτει τμήματα ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, υδατοσφαίρισης, κολύμβησης, καλαθοσφαίρισης, παγκρατίου, χόκεϊ επί χόρτου. Αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ελλάδος .
Ο Εθνικός  πρωτοσυστάθηκε το 1922 και εγκρίθηκε επίσημα με την αριθμό   1148/21-11-1923 απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά και γράφτηκε στο βιβλίο σωματείων με αριθμό Β.Σ 277, την 21/11 του 1923. Οι κύριοι ιδρυτές της ομάδας του Εθνικού ήταν ο Γιώργος Χατζηανδρέου, ο Χρήστος Πέππας και ο Κώστας Φερλέμης.
Το τμήμα volley του Εθνικού είναι από τα παλιότερα του συλλόγου και τα πρώτα χρόνια και πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συμμετείχε ανελλιπώς στα τοπικά πρωταθλήματα κέντρου και στην Α΄κατηγορία. Ο Εθνικός εμφανίσθηκε για πρώτη φορά το 1927 στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης ανδρών που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ .
Επισημαίνεται μάλιστα,  κάτι που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, ότι ο Εθνικός είναι η πρώτη ομάδα που εμφάνισε γυναικείες ομάδες volley και κολύμβησης προπολεμικά .
Μάλιστα στο ξεκίνημά του κατακτά το πρωτάθλημα γυναικών το 1930-1931 και τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών το 1931-1932 . Δραστηριότητες των ομάδων volley ανδρών, γυναικών, νέων, νεανίδων και συμμετοχή στα πρωταθλήματα Αθηνών-Πειραιώς, αναφέρονται συνεχώς ως το 1940. Μεταπολεμικά αγωνίσθηκε στα πρωταθλήματα που διοργανώνονταν από τον ΣΕΓΑΣ.
. Έκτοτε αγωνίζεται ανελλιπώς στα  πρωταθλήματα  που διοργανώνονται από αυτή .
Κατά την δεκαετία του 1980 η ομάδα παρουσίασε αρκετή πρόοδο και αγωνίσθηκε και δύο περιόδους στην A' εθνική κατηγορία. Πολλοί αξιόλογοι αθλητές αγωνίσθηκαν αυτή την περίοδο, όπως οι Καβαλλιεράκης, Λοράνδος  και αργότερα οι Πρωτοψάλτης , Κούρτογλου, Μαριάτος, Λαζαρίδης ,Ηλιόπουλος κ.α.
 
Η αρχή της δεκαετίας  του 1990 βρήκε την ομάδα στην A2 εθνική κατηγορία, η πορεία όμως ήταν πτωτική και στα μέσα της δεκαετίας έφθασε στην τοπική κατηγορία. 
 
Από το τέλος του 1990 άρχισε μία μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης , η οποία με αθλητές τους Ιωάννου, Χατζηδημητρίου, Ταχμιντζόγλου, Λαζαρίδη , έφερε πάλι την ομάδα στις εθνικές κατηγορίες το 2003.
 
Από την συμμετοχή στην Γ΄ εθνική μέχρι την άνοδο στην Α2 εθνική το 2012 ο σύλλογος παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις και ξανακέρδισε την θέση του στις ψηλές θέσεις του  ελληνικού  volley.  Η ομάδα αυτή στηρίχθηκε σε μία γενιά αθλητών που αγωνίσθηκαν πολλά χρόνια στην ομάδα όπως οι Χατζηδημητρίου, Κουβουτσάκης , Παναγιωτούνης, Βαβάσης , Χαλδαίος  Σιώπης , ενώ ενισχύθηκε κατά καιρούς και με διεθνείς αθλητές (Ξενάκης , Μαυράκης).
 
Την φετινή περίοδο 2014-2015 αγωνίσθηκε στην Α2 εθνική κατηγορία ανδρών, κατέκτησε την 4η θέση , ενώ διατηρεί και τμήματα υποδομών αγοριών και κοριτσιών.